150&12 Mazulis drošībā!

Šonedēļ Latvijas Automoto biedrība (LAMB), sadarbojoties ar Braucamdroši.lv, Valsts policiju, Ceļu satiksmes drošības direkciju, AAS BALTA, Circle-K un LTAB/OCTA, atklāj informatīvu kampaņu “150&12 Mazulis drošībā!”, kuras galvenais mērķis ir mudināt vecākus, pārvadājot bērnus, lietot bērnu autosēdeklīšus un darīt to pareizi.

“Dažādi pētījumi liecina, ka nepareiza vai neatbilstoša bērnu drošības sēdeklīša lietošana ir viens no galvenajiem iemesliem bērnu bojāejai ceļu satiksmes negadījumos. Arī Latvijā ik gadu vairāki bērni iet bojā vai gūst smagas traumas ne tikai ceļu satiksmes negadījumos, bet arī pie straujas bremzēšanas,” norāda LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Pētījumā arī konstatēts, ka liela daļa sabiedrības ir ļoti slikti informēta par dažādiem drošības nosacījumiem, kurus nepieciešams ņemt vērā, izmantojot bērnu autosēdeklīti, piemēram, tikai 39% bērnu vecāku ir informēti, ka automašīnas drošības spilveni ir atslēdzami ikreiz, kad bērns tiek atmuguriski sēdināts auto priekšējā sēdeklī. Tādēļ kampaņas ietvaros tapuši dažādi informatīvi materiāli vecākiem, lai vairotu zināšanas par bērnu drošību automašīnā. Izveidots arī noderīgs infografiks ar galvenajiem nosacījumiem, ko jāņem vērā, rūpējoties par sava bērna drošību.

LAMB_150&12_infografiks_facebook-01.png

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *